بدافزار (Malware) چیست؟ (جلوگیری از ان)

بدافزار

در این اموزش با بدافزار ها اشنا خواهید شد و درک کاملی از ان ها برای امنیت بیشتر پیدا می‌کنید با ما در ادامه این اموزش همراه باشید.

بدافزار (Malware) + نحوه جلوگیری از ان

بیماری هایی مانند آنفولانزا برای انسان، بیماری فصلی است که تعدادی را بیمار می­‌کند. اما بیماری هایی که ممکن است برای سیستم شما اتفاق بیفتد، نه فصل می‌شناسد، نه شب و روز. این ویروس ها و بیماری ها در قالب بدافزار ها به سیستم شما نفوذ پیدا می­‌کنند و برای درمان آن، نیاز به توصیه های پزشکی یک فرد متخصص دارید. با ما همراه باشید تا بدافزار ها را بشناسید و از اقدام های پیشگیرانه و انواع بدافزار ها مطلع شوید.

بدافزار (Malware) چیست؟

اصطلاح Malware از دو کلمه Malicious software به معنی نرم افزار مخرب گرفته شده است. Malware یا همان بدافزار، نرم افزاری است که با هدف آسیب رساندن به دستگاه ها، سرقت داده ها و به طور کلی ایجاد خرابکاری طراحی شده است.

بدافزار ها، اغلب توسط تیم های هکرها طراحی می­‌شوند. دلایل مختلفی برای طراحی و ساخت بدافزار ها وجود دارد، دلایلی مانند تست نفوذ و امنیت، به عنوان ابزاری برای اعتراض، سرقت اطلاعات، باج گیری و….

بدافزار (Malware) چیست؟ (جلوگیری از ان)
بدافزار (Malware)

بدافزار ها چگونه کار می­‌کنند؟

مجرمان و طراحان بدافزار، برای نفوذ به سیستم قربانی از روش های مختلفی استفاده می­‌کنند. منظور از روش های مختلف، استفاده از بدافزار های گوناگون است که هر کدام به منظور خاصی طراحی و استفاده می­‌شود.

در ادامه لیستی از انواع بدافزار ها را با نحوه انجام کارشان توضیح می­‌دهیم.

  • Virus (ویروس):

رایج ترین و سرشناخته ترین نوع بدافزار، ویروس است. ویروس برای ورود به سیستم قربانی نیاز دارد تا درقالب فایل هایی درون سیستم اجرا شود؛ مانند فایل های اجرایی، صوتی و…. زمانی که کاربر این فایل را اجرا کند، ویروس هم با این فایل اجرا می­‌شود و شروع به خرابکاری می‌­کند.

  • Worm (کرم):
    کرم ها را می‌­توان از بدافزار های خطرناک دانست. چرا؟ چون این نوع از بدافزار ها، بدون دخالت انسان و از طریق شبکه وارد سیستم می‌­شوند. به محض مستقر شدن، شروع به ایجاد کپی از خود می­‌کنند؛ شاید بگویید پس چگونه آسیب می­‌رسانند؟ زمانی که با مقیاس بالا از خود کپی ایجاد کنند، فضای ذخیره سازی شما را نیز اشتغال می‌کنند، باعث خرابی و مختل شدن سیستم و شبکه می‌­شوند که ضررهای زیادی به بار می‌­­آورد. علاوه بر این ها، کرم ها می‌توانند حامل مخرب های دیگری نیز باشند در صورت علاقه مندی به این مبحث اموزش کرم کامپیوتر را در پن تست کور مشاهده کنید.
  • Spyware (جاسوسی):

کار این نوع بدافزار، از نامش پیدا است. برای جاسوسی در مورد آنچه که کاربران انجام می­‌دهند، طراحی شده است. در پس زمینه سیستم مخفی شده و بسیاری از اطلاعات حساس شما، مانند گذرواژه ها، اطلاعات کارت های بانکی و… را به سرقت می‌­برند.

این نوع بدافزار، دقیقا مانند سربازان یونانی کار خود را انجام می­‌دهد. درون نرم افزارهای قانونی، مخفی می‌­شود، با احتیاط عمل می‌­کند، درب های پشتی را ایجاد می­‌کند و امنیت سیستم را نقض می‌کند. پس از ورود به سیستم، کار خود را شروع می­‌کند.

  • Ransomware (باج افزار):

از باج افزارها، می‌­توان به عنوان بدترین نوع بدافزار نام برد. این بدافزار از طریق ایمیل، صفحات وب، لینک های تبلیغات ها و… وارد سیستم قربانی می­‌شود و باج گیران، با رمزگذاری بروی فایل ها، در بعضی اوقات قفل کردن کل سیستم کاربر، درخواست باج می‌­کنند، برای اشنایی با ان ها اموزش باج افزار ها را مشاهده کنید که در این رابطه به صورت کامل توضیح داده شده است.

بدافزار (Malware) چیست؟ (جلوگیری از ان)
انواع بدافزار

بدافزار چگونه وارد سیستم می‌شود؟

هر یک از بدافزار ها، به نوعی می­‌تواند به سیستم شما نفوذ کند و شروع به خرابکاری، سرقت و… کند. البته استفاده از بدافزار ها همیشه منفی نبوده و گاهاً برای تست نفوذ و امنیت شبکه هم استفاده می‌­شوند.

ورود بدافزار ها می­‌تواند از طریق لینک های آلوده در صفحات وب، فایل های اجرایی نرم افزارهای رایگان، تبلیغات ها، ایمیل های ناشناس دارای پیوست، رسانه های اجتماعی و حتی اینترنت باشد. پس برای محافظت از سیستم خود باید نکات ایمنی زیادی را رعایت کنیم.

بدافزار (Malware) چیست؟ (جلوگیری از ان)
دور زدن امنیت

را های مقابله و محافظت

همه ما می­‌دانیم که پیشگیری بهتر از درمان است. پس باید برخی رفتار های ایمن را تمرین کنیم تا احتمال درگیری با بدافزار ها را به حداقل ممکن برسانیم.

رفتار های ایمن در اینترنت

  • برخی از بدافزار ها، با مهندسی اجتماعی قصد فریب شما را دارند. به گونه ای که با فرستادن ایمیل حاوی پیوست، از شما می‌­خواهند آن را باز کنید، اما بلافاصله پس از باز کردن آن، بدافزار به سیستم شما نفوذ می­‌کند. پس به افراد ناشناس در فضای مجازی اعتماد نکنید. ایمیل های ناشناس را قبل از اینکه مطمئن شوید، برای شما فرستاده شده و منظور شان دقیقا شمایید، پاسخی ندهید.
  • استفاده از نرم افزارهای رایگان موجود در بازار را به کمترین میزان برسانید. بهتر است قبل از بارگیری این نرم افزارها، نظرات دیگر کاربران را نیز خوانده و اطمینان حاصل کنید که ارائه دهنده قابل اعتماد است.
  • یکی از محل های محبوب هکرها، آگهی ها و پاپ آپ ها هستند. تبلیغات های خیره کننده و جذاب، باعث می­‌شوند تا بر روی آن ها کلیک کنید؛ اما لطفا فریب این تبلیغات های پر زرق و برق را نخورید؛ زیرا در پس آنها، بدافزار هایی خوابیده اند که منتظر یک حرکت اشتباه از شما هستند.

رفتار های امنیتی در سیستم

  • سعی کنید همیشه آپدیت باشید. نرم افزارها و سیستم عامل خود را مرتباً بروزرسانی کنید. زیرا آپدیت های جدید هر نرم افزار، نقص های امنیتی نسخه قبلی خود را برطرف کرده است.
  • نرم افزارهایی که بر روی سیستم دارید و دیگر استفاده ای از آن ها نمی‌­کنید را حذف کنید.
  • سیستم و یا تلفن همراه خود را به کسی قرض ندهید. اگر پس از آن تغییرات در تنظیمات امنیتی و یا نرم افزار جدیدی را مشاهده کردید، احتمالا یک بدافزار است که باید برسی دقیق تری انجام دهید.
  • استفاده از یک آنتی ویروس معتبر و قوی کمک زیادی خواهد کرد. آنتی ویروس به شما در شناسایی و حذف بدافزار های شناسایی شده کمک های خوبی می­‌کنند. با استفاده از آنتی ویروس به صورت مرتب سیستم خود را اسکن کنید.
  • سعی کنید از اطلاعات خود همیشه Backup بگیرید تا در صورت آلوده شدن به بدافزار، اگر برای اطلاعات خرابی پیش آمد، بتوانید دوباره آن ها را بازیابی کنید.

نتیجه

بدافزار ها، نرم افزارهای مخربی هستند که برای خرابکاری طراحی شده اند. انواع مختلفی دارند که از روش های گونگون وارد سیستم می‌شوند و دست به اقدامات مجرمانه می‌زنند. مراقب باشید! در فضای مجازی گول افراد ناشناس را نخورید، به تبلیغات های خیره کننده توجه نکنید، همیشه بروز باشید و از ابزار های امنیتی معتبر استفاده کنید.

0/5 (0 نظر)

نیما حسینی هستم بنیان گذار تیم پن تست کور و مدرس دوره های امنیت شبکه و راه های مقابله با نفوذ ، در 5 سال گذشته متمرکز بر مباحث روز امنیت سایبری بوده ام و بعد از کسب دانش و تجربه های ارزشمند تصمیم بر به اشتراک گذاری نتیجه ان ها با دیگران گرفته ام.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قوانین پن تست کور
دوره های آموزشی
نماد اعتماد