بروزرسانی های ویندوز 10 چه تفاوت های با هم دارند ؟
بروزرسانی های ویندوز 10 ، سیاست های مایکروسافت دربروزرسانی های ویندوز نسبت به نسخه های پیشین کاملا دگرگون شده است.
امروزه مایکروسافت، سیستم عامل ویندوز خود را تنها یک سیستم عامل نمی داند، و آن را یک سرویس معرفی میکند و از آن به عنوان Windows as a Service یاد می کند.
به دلیل همین دیدگاه استراتژی های مایکروسافت در خصوص ویندوز 10 ، نوع بروزرسانی های ویندوز 10 و انتشار آن هم بصورت کلی تغییر کرده است.
دیدگاه مایکروسافت در بروزرسانی ها و نسخه های مختلف ویندوز نسبت به نسخه های پیشین کاملا متفاوت است
تنوع در بروزرسانی های ویندوز 10 و انتشار آنها باعث سردرگمی در میان کاربران شده است.
در گذشته مایکروسافت قبل از انتشار سیستم عامل خود ایتدا آن را در قالب یک پیش نمایش نکنیکی (technical preview) در اختیار سازمان ها و متخصصان امنیتی قرار می داد و آنها مدت ها بر روی سیستم عامل کار میکردند و آن را آنالیز می کردند سپس بعد از گزارش های ارسالی به مایکروسافت، مایکروسافت تغییرات را اعمال می کرد و در نهایت سیستم عامل منتشر می شود. اما در بروزرسانی های ویندوز 10 وضعیت فرق می کند. مایکروساغت در ابتدا سیستم عامل خود را برای windows insider ها (که خود 3 دسته هستند: fast , slow , preview ) منتشر میکند که هر شخصی می تواند جز windows insider ها باشد حتی کاربران عادی. ذر این حالت علاوه بر مهندسین طیف بسیار زیادی از کاربران هم با سیستم عامل کار می کنند و تجربیات خود را با مایکروسافت به اشتراک می گذارند.
همین امر باعث نزدیکی هرچه بیشترمایکروسافت با کاربران شده است و به درد دل آنها گوش می دهد.
تا ویندوز 8.1 انشار بروزرسانی های سیستم عامل ها از سوی مایکروسافت بصورت زیر بود:
1 – بازبینی اساسی توسط مهندسین و شرکت های بزرگ
2 – بسته های خدماتی که همان service pack ها بودند
3- به روز رسانی های ماهانه
3- به روز رسانی های ماهانه
اما در سیاست های جدید مایکروسافت در بروزرسانی های ویندوز 10 تنها 2 حالت بروز رسانی وجود دارد:
1 – بروز رسانی ویژگی (feature update) که تنها 2 بار در سال هستند و شامل افزودن ویژگی ها و قابلیت های جدید به ویندوز هستند
2- بروزرسانی کیفی (quality update) که حداقل ماهی یکبار هستند و بروز رسانی های امنیتی هستند
اما این بروزرسانی های ویندوز 10 ، آن را از 3 کانال توزیع می کند
- windows insider
- (semi-annual chanel (sac
- (long term servicing chanel (ltsc
کانال windows insider که خود شامل 3 حالت است:
Fast : افرادی هستند که تمایل دارند جز اولین نفراتی باشند که سیستم عامل را تجربه میکنند. بدلیل اینکه اولین نسخه از بروزرسانی است عموما ویندوز پایدار نیست و مشکلات متعددی دارد. حلفه fast برای متخصصان است و توصیه می شود که کاربران معمولی وارد این حلقه نشوند هرچند که اگر بخواهند وارد این حلقه شوند مانعی وجود ندارد
Slow : بعد از گزارش ها و بازخورد های ارسالی حلقه fast ، مایکروسافت ویندوز را بهبود می بخشد و آن را وارد حلقه slow می کند.کاربران عادی می توانند جز این حلقه باشند چون در این حلقه ویندوز بسیار پایدار تر است و مشکلات کمتری دارد اما پیشنهاد ما این است که کاربران عادی وارد حلقه آخر یا کانال sac شوند
حلقه preview : سپس بعد از گزارش ها و بازخوردهای حلقه slow ، دوباره مایکروسافت ویندوز را دستخوش تغییرات می کند و برای حلقه preview منتشر میکند. این حلقه از میاناینسایدر ها پایدار ترین ویندوز را تحویل میگیرد و سیستم عامل در این حلقه ایرادات جزیی دارد.
حلقه preview برای کاربرانی که می خواهند جزیی از اینسایدر ها باشند بهترین گزینه است
کانال (semi-annual chanel (sac
مایکروسافت به کاربران عادی و روز مره پیشنهاد می کند که وارد این کانال شوند. به همین دلیل نسخه pro و نسخه enterprise خود را در این کانال وارد می کند.در این کانال آپدیت های ویژگی بلافاصله بعد از انتشار بصورت خودکار نصب می شوند و کاربران می توانند تا 3 ماه این آپدییت را به تاخیر بیاندازند اما بعد از آن بصورت خودکار دانلود و نصب می شود.در واقع در این کانال بروزرسانی های ویندوز 10 پس از 3 ماه اجباری می شود .هر یک از آپدیت های ویزگی در این کانال تا 30 ماه پشتیبانی امنیتی و پایداری دارد.
کانال (long term servicing chanel(ltsc
کانال سرویس دهی بلند مدت یا همان ltsc برای کاربرانی مناسب است که تمایل دارند از یک سیستم عامل مطمین و بشدت پایدار استفاده کنند. نسخه ltsc در ابتدا قرار بود برای سیستم های حساس پزشکی و دستگاه های خودپرداز استفاده شود اما امروز توسط سیل عظیمی از کاربران مورد استفاده قرار گرفته این کاربران این نسخه را به نسخه اصلی ویندوز ترجیم می دهند.
تنها محصول مایکروسافت در این کانال تا امروز فقط نسخه Windows 10 Enterprise LTSC است.
تمامی سیستم عامل های که در این کانال توزیع شوند 10 سال پشتیبانی کامل امنیتی و پایداری را به همراه دارند.
در این کانال بروزرسانی های ویندوز 10 تنها شامل آپدیتهای کیفی می شود تا بروزرسانی های امنیتی و پایداری همواره بروز باشد و بروزرسانیهای ویژگی بدلیل اینکه می توانند پایداری را کم کنند برای این کانال ارایه نمی شودبه جای آن هر 2-3 سال یکبار یه نسخه جدید که همراه با ویزگی های جدید است توسط خودمایکروسافت ارایه می شود و مدیران با امکان بروزرسانی درجا (In-place Upgrade) می توانند سیستم را بروز رسانی کنند.
در این ویندوز خبری از برنامه های یونیورسال نیست. در واقع خبری از برنامه های Microsoft Store ،Microsoft Edge. Sports ،Money ،Photos ،Camera ،Music در این ویندوز نیست و حتی امکان نصب آنها وجود ندارد.
در نهایت تصمیم اینکه از چه نسخه ای استفاده کنید به شما و نیاز های شما بستگی دارد.