چگونه امنیت خود را در شبکه های اجتماعی بالا ببریم؟
شبکه های اجتماعی ، بهترین طعمه هکر ها هستند. هکر ها با استفاده از تکنیک های هک و مهندسی اجتماعی، براحتی کاربران خود را در شبکه های اجتماعی فریب می دهند.
درود بر تمام کاربران همیشگی سایت آموزش هک و امنیت PentestCore
امروز قصد داریم با هم یک سری نکات مهم در خصوص استفاده امن از شبکه های اجتماعی را مرور کنیم و به شما آموزش بدهیم که چگونه در این فضای جذاب اما خطرناک، در امان بمانید.
بدون شک تمامی ما حداقل از یکی از شبکه های اجتماعی استفاده می کنیم.
شاید اگر 10 سال پیش قصد معرفی چند شبکه اجتماعی را داشتیم، تنها فیسبوک به ذهنمان می رسید اما امروزه تنوع این شبکه های اجتماعی تا به اندازه ای زیاد شده است که حتی نام بسیاری از آنها را نشنیده ایم .
اگر بخواهیم معروف ترین شبکه های اجتماعی جهان را نام ببریم بی شک لیست زیر را می توان تهیه کرد:
- Tumblr
- Telegram
- Skype
- Viber
- Snapchat
- Line
- …
اما چگونه امنیت خود را در این شبکه های اجتماعی بالا ببریم؟
در اینجا همه چیز به دقت شما بستگی دارد.
البته به همراه اندکی دانش و نکاتی که در ادامه به شما گفته می شود.
در شبکه های اجتماعی، مرسوم ترین روش، ارسال برنامه مخرب، یا فرستادن لینک مخرب است.
هکر مثلا عنوان می کند که برنامه تلگرام بدون فیلتر شکن منتشر شده و از لینک زیر دانلود کنید. سپس برنامه مخربی را که خودش درست کرده بر روی سروری آپلود کرده و لینک دانلود را به شما می دهد. شما هم برنامه را دانلود می کنید و براحتی گوشی شما هک می شود. برای خبر هم به همین شکل.
یک شایعه بی اساس یا حتی واقعی مطرح می شودو عنوان می شود که برای تماشا متن کامل خبر، بر روی لینک زیر کلیک کنید.
شما لینک را باز می کنید و هک می شوید. به همین راحتی.
اما از کجا بفهمیم که این برنامه ها مخرب هستند یا نه؟ یا لینک های که در شبکه های اجتماعی دست به دست می شوند مخرب هستند یا نه؟
شما حتما باید به نکات زیر را توجه داشته باشید:
نام دامنه ای که شما به آن برای دانلود برنامه یا خواندن خبر ارجاع داده می شوید
معمولا در قسمت دامنه این برنامه یا خبر ها که جعلی هستند، نام سایت نیست و IP سرور هست. مثلا بجای Site.com/news نوشته شده 184.23.65.14
مطمین باشید هیچ سایتی وجود ندارد که IP خود را برای خواندن اخبار بدهد و اینگونه با IP ادرس دهی کند یا وب سایتش نام نداشته باشد.
گاهی هکر ها نام هم انتخاب می کنند. اینجا باید دقت کنید. چون نام سایت، با نام اصلی سایت کمی متفاوت است. مثلا سایت Site.com سایت معروفی است. در اینجا هکر برای خبر جعلی خود نام دامنه ای مشابه با 2 کاراکتر i را ثبت می کند مانند Siite.com
در اینجا کاربر به واسطه خطای چشمی گمراه می شود و همین گمراهی و سهل انگاری در شبکه های اجتماعی ، باعث هک شدن شما می شود.
به اخبار ها و برنامه های عجیب شک کنید
اخبار های مانند اینکه فلان شخص معروف درگذشت، قمیت جنس X پایین آمد و … و یا برنامه های مترجم همزمان یا اینکه بک گراند صفحه را براحتی تغییر بدهید، تلگرام بدون فیلتر شکن و ….همیشه می تواند بر روی کاربر تاثیر بگذارد. پس همیشه به آنها شک داشته باشید و بی مهابا بر روی آنها کلیک نکنید.سعی کنید بیشتر عضو کانل های خبری معروف و با سابقه بشوید.
بخش Active Sessions خود را همیشه چک کنید
اگر برنامه شبکه های اجتماعی شما، بخش Active Sessions را دارد همیشه آنها را چک کنید. در این بخش دیوایس های که به اکانت شبکه اجتماعی شما وصل هستند، قابل رویت است. اگر دستگاهی را رویت کردید که متعلق به شما نیست، سریعا Session آن را ببندید.